Skip to content

مرغ تخمگذار

ارتباط با ما !

جهت خرید و استعلام قیمت با ما در ارتباط باشید

با توجه به تغییرات دائمی قیمت جهت استعلام لطفا فرم روبرو را پر کنیدتا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

خرید مرغ تخمگذار و پرورش آن یکی از کارهای با بازدهی سریع و سودآوری بالا در صنعت دامداری است. اگر اطلاعات کافی و لازم در زمینه نحوه پرورش و خرید پرنده تخمگذار به دست آورید، می توانید سودآوری خود را چند برابر نمایید. مجموعه پارس برزگر یکی از معتبرترین و با تجربه ترین موسسه ها در زمینه فروش مرغ تخمگذار است که می تواند شما را در راستا خرید انواع مرغ راهنمایی نماید.

در این مطلب سعی شده است تا اطلاعات لازم از انواع مرغ تخم گذار، نگهداری و تجهیزات لازم برای پرورش این موجودات ارائه شود، برای کسب اطلاعات لازم با ما همراه باشید.

انواع مرغ تخمگذار

طول دوره رشد مرغ تخمگذار حدود 5 ماه می باشد و در 6 ماهگی کاملا بالغ می شوند. از یک روزگی تا 3 ماهگی را دوره پرورش پولت می نامند. از ماه 4 تا 5 فصل تخمگذاری شروع میشود. دوره تخمگذاری 12 ماه طول میکشد و بعد از گذشت شش ماهگی، مرغ ها به اوج تولید 90 درصدی تخمگذاری می رسند.
معروفترین نژادهای مرغ های پرورشی برای تخمگذاری شامل مرغ سفید (مرغ صنعتی)، پرنده تخمگذار رنگی، گله تخمگذار دورگه و پرنده تخمگذار بومی است که بر اساس دوره رشد به صورت ذیل تقسیم بندی می شوند.

در این مطلب سعی شده است تا اطلاعات لازم از انواع مرغ تخم گذار، نگهداری و تجهیزات لازم برای پرورش این موجودات ارائه شود، برای کسب اطلاعات لازم با ما همراه باشید.

یک ماهه

 در یک ماهگی اندام های دستگاه گوارش و سیستم ایمنی، مرغ تخمگذار با سرعت زیاد رشد می یابد.

جوجه تخمگذار یک ماهه باید با غذای حداقل 18 درصد پروتئین تغذیه شود تا رشد سریع داشته باشد. خوراک این جوجه ها باید شامل اسیدهای آمینه برای رشد، پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها برای سلامت ایمنی، ویتامین ها و مواد معدنی برای حمایت از سلامت استخوان باشد.

در این سن، جوجه ها بیشتر در معرض بیماری هستند. در نتیجه جوجه ها باید برای کوکسیدیوز توسط هچری واکسینه شوند یا خوراک دارویی برای جلوگیری از بیماری به جوجه ها داده شود.

دو ماهه

جوجه های تخمگذار در دو ماهگی به مرحله نوجوانی می رسند. پولت ها در ماه دوم تغییرات رشد قابل مشاهده ای از جمله رشد سریع اسکلت، ماهیچه و پرهای اولیه را تجربه می کنند.

سرعت رشد جوجه ها در ماه دوم بیشتر از ماه اول است. وزن بدن جوجه تخمگذار در 5/6 هفتگی مهمترین عامل تعیین کننده کیفیت پولت است. هرگونه تاخیر در رشد این مرحله برای پرندگان مضر است، زیرا تاثیر مخربی بر کیفیت و ترکیب بدن پولت خواهد داشت که در ادامه بر عملکرد پرندگان تاثیر منفی خواهد گذاشت.

سه ماهه

 در یک ماهگی اندام های دستگاه گوارش و سیستم ایمنی، مرغ تخمگذار با سرعت زیاد رشد می یابد.

جوجه تخمگذار یک ماهه باید با غذای حداقل 18 درصد پروتئین تغذیه شود تا رشد سریع داشته باشد. خوراک این جوجه ها باید شامل اسیدهای آمینه برای رشد، پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها برای سلامت ایمنی، ویتامین ها و مواد معدنی برای حمایت از سلامت استخوان باشد.

در این سن، جوجه ها بیشتر در معرض بیماری هستند. در نتیجه جوجه ها باید برای کوکسیدیوز توسط هچری واکسینه شوند یا خوراک دارویی برای جلوگیری از بیماری به جوجه ها داده شود.

چهار ماهه

در این دوره، تغذیه جوجه از استارتر به خوراک لایه ای تغییر می یابد. رشد در این دوره به نسبت ماه قبل کاهش پیدا می کند. در حدود هفته های 15-16، اغلب مرغ ها اولین تخم را می گذارند. استخوان مدولاری نیز در این دوره، در حدود 2 هفته قبل از گذاشتن اولین تخم، رشد می کند.

برای شروع سریعتر تخم گذاری، تغذیه درست بسیار موثر است. در مقایسه با تغذیه استارتر، خوراک مرغ لایه ای 16 درصد پروتئین و حداقل 3.25 درصد کلسیم دارد. این کلسیم اضافه شده برای تولید تخم مرغ مهم است، علاوه بر این مقدار ویتامین ها و مواد معدنی نیز برای تخمگذاری افزایش یابد. تغذیه لایه ای باید در این دوره به تدریج و کم کم به مرغ ها داده شود.

پنج ماهه

پنج ماهگی مرحله نهایی برای رشد تخمدان و دستگاه تناسلی جوجه ها است. تنظیم هورمونی جنسی در حدود هفته 18 انجام شده و در این سن به بلوغ جنسی منجر می شود. وقتی اولین تخم گذاشته شود، پرها احتمالاً کف قفس را می پوشانند. زیرا این ماه فصل پوست اندازی مرغ تخمگذار است. گله به مدت چند هفته بعد از اولین تخمگذاری و ریزش پرها استراحت می کند. 

پروتئین ماده مغذی برای قوی نگه داشتن گله در طول پوست اندازی است. یک غذای کامل با پروتئین 20 درصدی می تواند به مرغ ها کمک کند تا مواد مغذی را برای رشد مجدد پرها به کار گیرند. هنگامی که پرندگان دوباره شروع به تولید تخم کردند، به تغذیه لایه ای برگردید تا نیاز انرژی آنها را برآورده کنید.

6 ماهگی

در شش ماهگی، مرغ تخمگذار کاملا بالغ میشود و به طور منظم تخمگذاری می نماید. در این دوره پرنده تخمگذار در اوج توانایی تولید تخم قرار دارد و نیاز به برنامه غذایی با کلسیم بیشتر دارد. از همین روی در این مرحله به تغذیه گله تخمگذار پوسته صدف اضافه می شود. مجموعه پارس برزگر آماده عرضه پرنده تخمگذار در هر دوره رشد و تخمگذاری است.

مزایای پرورش مرغ تخمگذار

پرورش گله تخمگذار دارای مزایای گسترده ای است. این مزایا شامل موارد زیر است:

  • با پرورش این مرغ همیشه تخم مرغ تازه در دسترس است که می توان روزانه آنها را فروخت یا در وعده های اصلی خود استفاده نمود.
  • مهمترین مزیت پرورش این پرندگان سودآوری فراوان آنها است. این کسب و کار معمولا یک منبع درآمد ثابت و پایدار دارد.
  • این کسب و کار نیاز به رسیدگی دائمی ندارد و به راحتی می توان آن را کنار حرفه دیگری راه اندازی نمود.
  • مدیریت و نگهداری پرنده تخمگذار بسیار آسان است و نیازی به فضای بزرگ ندارند.
  • سرعت بازگشت سرمایه در پرورش این نوع مرغها بسیار بالاست.
  • امکان اشتغال زایی برای افراد زیادی وجود دارد. 
  • پس از طی دوره تخمگذاری می توان از گوشت این نژاد نیز درآمدزایی نمود. کود این پرندگان در طول دوره تغذیه استارتر نیز قابل استفاده است. 



راهنمای پرورش

راهنمای پرورش مرغ تخمگذار برای صاحبان کسب و کار بسیار مهم و ضروری است. هر میزان اطلاعات و داده های شما در خصوص پرورش بیشتر باشد، با ریسک کمتری به سوددهی و موفقیت می رسید. 

 

آماده سازی محیط و تجهیزات برای جوجه ریزی

برای شروع جوجه ریزی و پرورش گله ابتدا باید یک مکان با تهویه و دمای مناسب انتخاب کرد. سپس اقدام به احداث یا آماده سازی ساختمان با توجه به تعداد مرغ ها و استانداردهای بهداشتی کرد. قبل از جوجه ریزی حتما تجهیزات تهویه، گرمایش، نورپردازی، و تغذیه اتوماتیک نصب کنید و در آخر لانه های تخمگذار با جعبه های مناسب و مواد خشک برای جلوگیری از شکستن تخم ها آماده نمایید.

 

خرید مرغ تخمگذار

با توجه به شرایط آب و هوا و بازار محلی، نژاد مرغ را انتخاب نموده و خریداری کنید. سپس به خرید مرغ از مرغداری های معتبری همچون شرکت پارس برزگر با تضمین سلامت و کیفیت مرغ ها بپردازید.

 

نگهداری و پرورش مرغ ها

مهمترین فاکتورهای نگهداری و پرورش گله عبارتند از:

  • ارائه و تنظیم برنامه غذایی
  • تنظیم دما و رطوبت
  • تهویه محیط
  • نورپردازی مناسب
  • بررسی علائم بیماری
  • واکسیناسیون و رعایت نکات بهداشتی حین پرورش

 

جمع آوری تخم ها و مدیریت تخمگذاری

ارائه شرایط محیطی و تغذیه مناسب برای تشویق تخمگذاری یکی از ترفندهای مدیریت درست است. پس از جمع آوری مرتب تخم مرغ ها باید به نگهداری تخم ها در شرایط مناسب توجه نمایید.

 

بازاریابی و فروش تخم ها

تعیین بازارهای هدف برای فروش تخم ها و استفاده از راهکارهای بازاریابی مناسب برای افزایش فروش الزامی است. 

توجه داشته باشید اگر هر کدام از عوامل فوق را به درستی انجام ندهید، سوددهی و راندمان کاری شما به شدت افت کرده و ضایعات تخم مرغ بیشتر می شود.

میزان سوددهی پرورش مرغ تخمگذار در مقایسه با مرغ گوشتی

 در حالت کلی بیشتر کسب و کارهای مربوط به پرورش مرغ سوددهی خوبی دارد اما انتخاب نوع پرورش مرغ به شرایط صاحب کسب و کار، سرمایه، دانش فنی و بازار محلی بستگی دارد. میزان سوددهی پرورش گله تخمگذار در مقایسه با مرغ گوشتی به صورت زیر است:

زمان تا به بازدهی: در پرورش مرغ های گوشتی، دوره زمانی رسیدن به بازدهی کوتاه تر ست و ممکن است در مدت زمان کوتاه تری نسبت به دوره تخمگذاری به سوددهی برسد.

هزینه های اولیه: هزینه های اولیه برای خرید و نگهداری مرغ های تخمگذار بیشتر است، اما این مرغ ها برای مدت طولانی تری پرورش می یابند.

هزینه های تغذیه: هزینه های تغذیه برای مرغ های تخمگذاری از مرغ های گوشتی بیشتر است، زیرا این مرغ ها به تغذیه کامل و متنوع تری نیاز دارند.

قیمت فروش مرغ تخمگذار: تخم مرغ ها و مرغ های گوشتی معمولاً با قیمت بالاتری به فروش می رسند.

نیاز به فضا و تجهیزات: برای پرورش مرغ های تخمگذار فضای بیشتری نیاز است و تجهیزاتی برای جمع آوری تخم ها باید وجود داشته باشد.

تجهیزات لازم برای پرورش

برای شروع پرورش ابتدا باید تعیین نمایید که می خواهید به صورت صنعتی یا سنتی کسب و کار را شروع کنید. پرورش پرنده تخمگذار به روش سنتی به نسبت پرورش صنعتی تجهیزات و هزینه های کمتری دارد.

پرورش مرغ های تخمگذار نیاز به تجهیزات خاصی دارد که برای ایجاد یک محیط بهینه و افزایش بهره وری این فعالیت ضروری است. در زیر، یک لیست از تجهیزات مورد نیاز برای پرورش پرنده تخمگذار ارائه شده است:

ساختمان و امکانات:

 – احداث ساختمان مرغداری با امکانات بهداشتی و تهویه مناسب.

 – تهیه سیستم گرمایش و خنک کننده.

 

تجهیزات تخمگذاری:

 – لانه های تخمگذار با تخته های گنبدی یا کلاه گل.

 – کنسانتره تخمگذاری با شیب مناسب برای جلوگیری از آسیب به تخم ها.

 – سیستم جمع آوری خودکار تخم ها.

 

تجهیزات تغذیه:

 – ظرف ها و دستگاه های تغذیه اتوماتیک.

 – مخزن های ذخیره تغذیه.

 – سیستم آبرسانی اتوماتیک.

 

تجهیزات تهویه:

 – سیستم تهویه با دستگاه های مختلف گردش هوا.

 – سیستم اکسیژناسیون مناسب.

 

تجهیزات نورپردازی:

 – سیستم نورپردازی مصنوعی با لامپ های LED یا فلورسنت.

 – کنترلرهای زمانی برای مدیریت دوره روشنایی و تاریکی.

 

تجهیزات بهداشتی:

 – سیستم های تخلیه زباله بهداشتی.

 – سیستم ضدعفونی و تمیزکاری.

 

تجهیزات کنترل محیط:

 – سیستم کنترل دما و رطوبت.

 – دستگاه های اندازه گیری CO2 (دی اکسید کربن).

 

تجهیزات حمل و نقل تخم ها:

 – سبد ها یا سیستم های حمل تخم ها.

 – جعبه ها یا سبد ها برای جمع آوری و انتقال تخم ها به مراکز جمع آوری.

 

تجهیزات مدیریت و ثبت داده

 – نرم افزارها و سیستم های مدیریت مرغداری.

 – دستگاه های جمع آوری داده ها برای نظارت بر عملکرد مرغ ها.

عوامل موثر بر قیمت مرغ تخمگذار

قیمت تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد و متغیر است. مهمترین فاکتورهای موثر بر قیمت پرنده تخمگذار به صورت ذیل است:

نژاد مرغ تخمگذار تاثیر مستقیم بر قیمت دارد. برخی از نژادها، بازدهی بالا و تخمگذاری مداوم تری دارند که بر قیمت موثر است.

مرغ های جوان که تخم گذاری نکرده اند، با قیمت کمتری نسبت به گله تخمگذار بالغ به فروش می رسند. با گذشت زمان و شروع تخمگذاری، قیمت آن ها افزایش می یابد.

تخم های با کیفیت بالا و پوسته تخم سالم تر ممکن است به قیمت بالاتری نسبت به تخم مرغ های کوچکتر عرضه می شوند. در نتیجه مرغ هایی که تخم مرغ با کیفیت تولید می کنند، قیمت بیشتری دارند.

عوامل اقتصادی و بازاری تاثیر بزرگی بر قیمت مرغ تخمگذار دارد؛ تقاضا و عرضه در بازار، نرخ تورم، و شرایط اقتصادی عمومی می توانند به شدت قیمت ها را تحت تاثیر قرار دهند.

 شرایط محیطی نظیر دما، رطوبت، و تهویه در مرغداری ها می توانند بر تولید و کیفیت تخم ها تأثیر بگذارند و در نهایت بر نرخ قیمت موثر واقع شوند.

معمولا دامداران صنعتی زمانی که از تجهیزات پیشرفته تر، سیستم های تغذیه اتوماتیک، و فناوری های نوین استفاده می کنند، بر قیمت نهایی می افزایند.

مقررات حاکم بر صنعت پرورش مرغ و تخم گذاری مانند تنظیمات بهداشتی، استانداردها و تأثیر سیاست های دولتی می تواند نقش زیادی در تعیین قیمت داشته باشد.

راهنمای خرید مرغ تخمگذار

اگر تازه تصمیم به سرمایه گذاری در این صنعت گرفته اید، خرید پولت (جوجه های سه ماهه) برای شما کاربردی تر است. جوجه ها در دوران پولت تازه به سن بلوغ و شروع تخمگذاری می رسند و عادت دادن آنها به شرایط نگهداری جدید راحتتر است.

برای خرید طیور تخمگذار به نکات زیر دقت ویژه بنمایید:

قبل از انتخاب نژاد مرغ، ابتدا با نژادهای مختلف تخمگذار کاملا آشنا شوید و نژادهایی که بازدهی تخمگذاری بالا دارند را در نظر بگیرید.

هنگام خرید به نشانه های سلامت و نشاط مرغ ها توجه کنید. هنگام خرید مرغ باید به دم، پا، تاج سر و پر توجه کنید.

اطمینان حاصل کنید که اطلاعات نژادی مرغ ها صحیح است. 

در خصوص شرایط مرغداری، تغذیه، و تازگی تخم ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که محیط پرورش مرغ ها بهداشتی و مطمئن باشد.

هنگام خرید باید به رنگ تخم مرغ نیز توجه ویژه کنید. تخم مرغ ها در طیف رنگ های مختلف یافت می شود. هنگام انتخاب نژاد مرغی به رنگ تخم مرغ آن نیز توجه نمایید.

اطمینان حاصل کنید که تمام فعالیت ها با استانداردها و قوانین مربوطه انطباق داشته باشد.

به تحقیق درباره فروشنده بپردازید تا مجموعه قابل اعتماد و با سابقه انتخاب نمایید و حین قرارداد درخواست گارانتی نمایید.

هنگام خرید از فروشنده ها درخواست گواهینامه سلامت مرغ ها بگیرید. بهترین مرغ تخمگذار، مرغی است که در هنگام مواجه با حمل و نقل، خطر، ضعف های ژنتیکی، گرسنگی و تشنگی سریع نمیرد. 

برای خرید پرنده تخمگذار با ویژگی های ذکر شده می توانید به سایت پارس برزگر آذربایجان مراجعه نمایید.

سخن پایانی

با بررسی دقیق راهنمای پرورش پرنده تخمگذار، انواع طیور تخمگذار، تجهیزات لازم برای پرورش گله تخمگذار و عوامل موثر بر قیمت مرغ تخمگذار می توانید دانش خود را بیشتر نمایید. سپس با آگاهی کامل تصمیم درستی در راستای خرید پرنده تخمگذار بگیرید.

کمک گرفتن از متخصص های باتجربه در زمینه پرورش گله تخمگذار برای شروع بهره برداری موفق از این فعالیت الزامی است. در همین راستای می توانید از کارشناسان پارس برزگر آذربایجان مشاوره تخصصی دریافت کنید. 

سوالات متداول

در طول روز ایده آل (14-16 ساعت نور) و با تغذیه، نگهداری و مدیریت کافی، مرغ ها (بسته به نژاد) باید از 18 تا 22 هفتگی شروع به تولید تخم کنند.

تخمک گذاری مرغ با طول روز تحریک می شود. حداکثر تولید تخم در روزهای تابستان با 16 ساعت روشنایی روز به دست می آید. تولید تخم ممکن است در طول بهار، پاییز و زمستان با تامین 14 تا 16 ساعت نور مصنوعی تکمیل شود. 

تخمک گذاری در مرغ (آزاد شدن زرده از تخمدان) هر 24 تا 26 ساعت بدون توجه به لقاح رخ می دهد. بنابراین مرغ 26 ساعت بعد از تخمگذاری قبلی شروع به تخم گذاشتن می کند.