Skip to content

رطوبت ساز

ارتباط با ما !

جهت خرید و استعلام قیمت با ما در ارتباط باشید

با توجه به تغییرات دائمی قیمت جهت استعلام لطفا فرم روبرو را پر کنیدتا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

مقدمه

امروزه در اکثر آزمایشگاه ها، انبار ها، سردخانه ها و واحدهای صنعتی حفظ رطوبت نسبی هوا از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین عملکرد صحیح برخی تجهیزات و ماشین آلات در فرآیند تولید، در بازه مشخصی از رطوبت هوا میسر است. گلخانه ها، سردخانه ها، واحدهای پرورش دامی، کارگاه های تولید قارچ و… نیز به میزان رطوبت نسبی خاصی نیاز دارند. به منظور تولید رطوبت در محیط، از دستگاه های رطوبت ساز استفاده می شود. در این مقاله راهنمای خرید انواع رطوبت ساز صنعتی به همراه نکات ضروری ارائه شده است. در ادامه به معرفی شرکت مهندسی و کشاورزی پارس برزگر آذربایجان که در زمینه ارائه مشاوره تخصصی و فروش رطوبت ساز صنعتی فعال است، پرداخته شده است.

رطوبت ساز و مهپاش پروانه‌ای از جمله پرکاربردترین دستگاه‌های تولید رطوبت می‌باشد، مکانیسم تولید رطوبت در این دستگاه‌ها با استفاده از نیروی گریز از مرکز انجام می‌شود، به این صورت که آب از طریق پمپ روی یک دیسک متحرک که پنج دور در هر ثانیه می‌چرخد منتقل گردیده و به واسطه نیروی گریز از مرکز تبدیل به پودر آب می‌گردد بعد از عبور چند لایه قطره ‌گیر به صورت اسپری پروانه به مکان مورد نظر پمپاژ شده و باعث افزایش رطوبت نسبی محیط می‌شود.

این دستگاه امکان تنظیم دقیق رطوبت محل مورد نظر روی میزان دلخواه را دارد. همچنین این سیستم باعث تصفیه هوا و کاهش آلودگی محیط می‌گردد. در تابستان می‌توان از دستگاه رطوبت ساز دیسکی پروانه‌ای برای خنک کردن محیط نیز استفاده کرد .

قابل استفاده در سالنهای کشت قارچ خوراکی، مرغداری و سالنهای پرورش طیور، انواع سردخانه ها، گلخانه های خاکی و گلخانه های هیدروپونیک، دامداری ها و چای سازی ها، چاپخانه ها و نساجی ها، کارخانه های کود سازی، برای تصفیه هوا، کارخانه‌های چوب بری و نئوپان‌سازی و…

  • ساخته شده در چهار سایز برای سالن با ابعاد مختلف
  • استفاده از بهترین موتورهای موجود در بازار جهت کاهش مصرف انرژی
  • مجهز به فشار شکن و قطره‌گیر جهت جلوگیری از پاشیدن قطرات آب هنگام مهپاشی
  • بالانس شده با دستگاه دیجیتالی برای جلوگیری از به وجود آمدن صدای ناهنجار توسط دستگاه
  • جنس بدنه داخلی از آلومینیوم خالص و بدنه خارجی از گالوانیزه روسی با پوشش رنگ اپوکسی و یا رنگ کوره ای.
  • قابلیت اضافه   کردن مواد ضدعفونی کننده و یا خوشبو کننده و یا سمپاشی اتوماتیک سالن 
  • مجهز به پمپ و موتور برای خنک کردن محیط در فصل تابستان.
  • امکان استفاده از المنت گرمکن برای فصل زمستان.
  • قابلیت اتصال به انواع سنسور کنترل رطوبت، دما و انواع تایمر.
  • تصفیه هوای آلوده و کاهش ذرات معلق در هوا در نتیجه افزایش اکسیژن گیری و کاهش بوی نامطبوع محیط

خرید دستگاه مه پاش صنعتی

ماهیان پرورشی در ایران به دو نوع گرمابی و سردابی تقسیم می شوند. ماهیان گرمابی در مناطق نیمه گرم و گرمسیر زندگی می کنند. بر حسب گونه، رشد آن ها در دماهای مختلفی صورت می گیرد. ماهی های سردابی در آب های سرد و آزاد قابلیت پرورش دارند؛ بنابراین اولین فاکتور توجه به شرایط دمایی محل پرورش ماهی است. پس از تعیین گونه مناسب به منظور خرید بچه ماهی، بررسی میزان سازگاری با محیط پرورشی، مقاومت در برابر تغییرات محیطی و بیماری بسیار حائز اهمیت است. گام بعدی هم انتخاب یک مرکز معتبر جهت خرید بچه ماهی است. در ادامه به بررسی عوامل مهم و دخیل در این مسئله می پردازیم.

انواع رطوبت ساز

این تجهیزات انواع مختلفی دارند و هر یک از قطعات خاصی تشکیل شده اند. شیوه کار آن ها یکسان نیست. رطوبت ساز صنعتی به انواع التراسونیک، پروانه ای، نازلی و بخارساز گرم تقسیم می شود. خرید رطوبت ساز باید بر اساس برآورد دقیق نیاز ها باشد. به طور مثال اگر به سرمایش زیاد بدون مرطوب شدن محیط نیاز دارید، باید دستگاه های مه ساز با فشار پمپ بالا انتخاب کنید. اگر نیاز به سرمای زیاد ندارید و مرطوب شدن محیط تا حدی مورد قبول است، دستگاه تولید رطوبت با فشار کم انتخاب مناسبی خواهد بود. برای گلخانه های بزرگ خرید رطوبت ساز نازلی گزینه مطلوبی است. در ادامه انواع این گونه دستگاه ها بررسی شده است.

التراسونیک

رطوبت حاصل از این دستگاه سرد است. این دستگاه مرطوب کننده در انواع خانگی و صنعتی تولید می شود. توزیع یکنواخت رطوبت مزیت این دستگاه ها است. در این دستگاه ها هیچ قطعه متحرکی وجود ندارد و تنها یک فن کوچک دارد؛ بنابراین صدای بسیار کمی تولید می کند. همچنین این دستگاه نیازی به نصب، لوله کشی و راه اندازی ندارد. میزان مصرف برق آن کم است و فضای خیلی زیادی را اشغال نمی کند. از آنجایی که دستگاه التراسونیک بخار سرد تولید می کند، ممکن است دمای محیط به دلیل افزایش رطوبت، کاهش یابد.

پروانه ای

در نوع پروانه ای از دیسک چرخان، پمپ آب و پروانه استفاده شده است. در این دستگاه امکان اتصال به آب شهری وجود دارد و نیازی به پرکردن مخزن آب نیست. می توان دستگاه را به سنسور رطوبت دیجیتال تجهیز کرد تا فرآیند تولید رطوبت به صورت خودکار انجام شود. همچنین این دستگاه مصرف برق زیادی دارد و مه تولید شده معمولا کیفیت خوبی ندارد. علاوه بر این صدای زیادی تولید می کند. اندازه قطرات آب خروجی در این تجهیزات زیاد است و نزدیک دهانه خروجی، قطر قطرات بیشتر از نقاط دور از دستگاه است. برای سم پاشی محیط می توان از این دستگاه استفاده کرد.

بخار ساز گرم

در این بخارسازها، المنت های حرارتی برای تولید بخار گرم تعبیه شده است. بخار سرد تولید شده به وسیله دستگاه های تولید رطوبت، مقداری آهک به همراه خود وارد هوای محیط می کند؛ بنابراین استفاده از این تجهیزات در دستگاه جوجه کشی به مرور باعث بسته شدن منافذ تخم و مرگ جنین می شود. بخار تولید شده توسط بخارساز گرم، عاری از هرگونه نمک و آهک می باشد؛ بنابراین برای استفاده در دستگاه های جوجه کشی مطلوب است. به کار گیری این نوع دستگاه ها در سالن های بزرگ مثل گلخانه ها صرفه اقتصادی ندارد و هزینه های مصرف انرژی را افزایش می دهد.

نازلی

این دستگاه در دو حالت ساده و برقی وجود دارد. مدل ساده آن بسیار کم هزینه است و نیازی به برق ندارد. این سیستم در مسیر لوله کشی آب نصب می شود و بر اساس فشار آب لوله کشی کار می کند. رطوبت ساز صنعتی برقی قدرت بالایی دارد و در انواع فشار قوی، فشار متوسط و کم فشار تولید می شود. این دستگاه شامل دیگ بخار یا تانکر آب، پمپ آب، سیستم لوله کشی و نازل های رطوبت است. آب از طریق پمپ به لوله ها منتقل می شود و تحت فشار بالا از سوراخ ریز نازل ها به بیرون می آید. با استفاده از دیگ بخار، بخارگرم تولید می شود. استفاده از تانکر آب هم به تولید بخار سرد منجر می شود. کیفیت بالای مه و پخش یکنواخت از مزایای این دستگاه است. از معایب آن هم می توان به راه اندازی و نصب سخت و پرهزینه و امکان رسوب یا مسدود شدن لوله ها اشاره کرد.
رطوبت ساز نیم اسب بخار

قیمت دستگاه رطوبت ساز

عوامل مختلفی در قیمت رطوبت ساز دخیل هستند که شامل نوع دستگاه، ظرفیت تولید رطوبت، قطعات مورد استفاده و برند تولید کننده است. همچنین قدرت پمپ و تعداد نازل ها نیز در قیمت رطوبت ساز تاثیر دارند. اینکه یک دستگاه تولید رطوبت در طی یک سیکل کاری توان تولید رطوبت برای چه میزان مساحت را دارد، مهم است. در دستگاه های مختلف این عدد فرق می کند و بالا بودن این عدد منجر به قیمت بالاتری خواهد شد. اگر دو نوع دستگاه توان تولید رطوبت یکسانی داشته باشند بسته به نوع دستگاه، قیمت رطوبت سازها متفاوت خواهد بود. این تفاوت به دلیل تجهیزات به کار رفته در آن ها است. کیفیت قطعات به کار رفته در این تجهیزات در تعیین قیمت آن ها بسیار موثر است. به طور مثال استفاده از موتورهای با کیفیت یا پمپ های آب مدرن تر قیمت رطوبت ساز را افزایش می دهد.

تقسیم بندی مه پاش ها بر اساس رطوبت تولیدی

دستگاه های تولید رطوبت بر اساس دمای رطوبتی که تولید می کنند در دو نوع گرم و سرد موجود هستند. در نوع گرم، رطوبت تولید شده توسط دستگاه، دمایی بالاتر از دمای آب مخزن دستگاه دارد. در دستگاه های سرد، رطوبت خروجی هم دما با آب مخزن است. هر کدام از این دستگاه ها کاربری های بخصوصی دارند. اگر می خواهید علاوه بر تنظیم رطوبت نسبی محیط، دمای هوا را هم افزایش دهید می توانید از تولید کننده مه گرم استفاده کنید. در ادامه هر دو نوع به طور مختصر بررسی شده است.

گرم

دستگاه های نوع گرم که به اصطلاح بویلر یا دیگ بخار هم نامیده می شوند، با گرم کردن آب، بخار تولید می کنند و در فضا پخش می کنند. دمای بخار خروجی با توجه به دمایی که در دستگاه تنظیم می شود، ممکن است گاهی به بیش از 100 درجه سانتی گراد هم برسد. دیگ بخار عبارت است از سه بخش: سیستم آب تغذیه، بخش سوخت و سیستم بخار. در این دستگاه بخار آب به وسیله گرمای حاصل از احتراق سوخت به وجود می آید. سپس این بخار به بیرون هدایت می شود. از کاربردهای این وسیله در صنعت مواد غذایی، گلخانه ها، سالن های پرورش طیور و قارچ و بسیاری موارد دیگر می توان نام برد.

سرد

رطوبت ساز سرد از معمول ترین و پرکاربردترین دستگاه های تولید رطوبت است. مدل التراسونیک از معروف ترین انواع این دستگاه ها می باشد. از آنجایی که به گرم شدن آب در این تجهیزات نیاز نیست، تولید رطوبت به صورت آنی انجام می گیرد. اثر بخشی و پوشش دهی این تجهیزات بیشتر از نوع بخار گرم است. همچنین قیمت رطوبت ساز سرد معمولا بالاتر است. این دستگاه ها در انبارهای دارویی، مواد غذایی و شیمیایی برای حفظ رطوبت مناسب استفاده می شوند. صنایع غذایی، خودروسازی، انواع سردخانه ها، محیط های مسکونی و موارد زیاد دیگر می توانند برای تامین رطوبت مورد نیاز از این دستگاه ها استفاده کنند.

مکانیزم انواع رطوبت ساز

پروانه ای

در نوع پروانه ای، مخزن آب به کمک لوله ها و شناور پر می شود. آب مخزن به وسیله یک پمپ قدرتمند مکیده می شود و به روی پروانه ای که با سرعت بالایی در حال چرخش است، پاشیده می شود. چرخش بسیار سریع پروانه و نیروی گریز از مرکز باعث تبدیل آب به قطرات بسیار ریز و مه می شود. قطره های آب موجود در مه، توسط بخش قطره گیر که پس از پروانه تعبیه شده است، تفکیک و گرفته می شوند؛ سپس به وسیله پروانه پشت دیسک به خروجی دستگاه و به سمت محیط پرتاب می شود.

التراسونیک

اساس کار این تجهیزات بر پایه امواج مافوق صوت است. این دستگاه به کمک پیزو سرامیک امواج ما فوق صوت یا همان التراسونیک تولید می کند. پیزوسرامیک قطعه یا سنسوری است که تحت ولتاژ و فرکانس خاص با لرزش های شدید به آب ضربه می زند و آن را به ذرات 1 تا 3 میکرونی تبدیل می کند. این امواج مولکول های آب را می شکند و آن را از حالت مایع به گاز تبدیل می کند. با افزایش تعداد پیزوسرامیک ها، توان تولید مه دستگاه و قیمت آن افزایش می یابد. از فن های دمنده برای پرتاب مولکول های بخار آب استفاده می شود.

مشخصات مه پاش ها

از مواردی که هنگام خرید رطوبت ساز با آن مواجه می شوید، ابعاد فضای تحت پوشش، لیتر مصرفی دستگاه، درصد رطوبت و تعداد سنسور است. ضریب تبدیل دستگاه التراسونیک به صورت لیتر در ساعت بیان می شود و به معنی تبدیل مقدار مشخصی آب در واحد لیتر به مه در هر ساعت است. مشخصات دستگاه های تولید کننده مه نوع پروانه ای در برندهای متفاوت عینا مشابه نیست. مشخصات این دستگاه ها در واحد اسب بخار در جدول زیر ارائه شده است. مقادیر متوسط عملکرد رطوبت سازها درج شده است.
توان موتور
متراژ و کاربری متناسب
قدرت پرتاب
برق مصرفی
35 تا 40 متر برای سالن قارچ
60 تا 70 متر سالن طیور و گلخانه
2 الی 3 متر
220 ولت تکفاز
50 تا 60 متر برای سالن قارچ
تا 100 متر برای سالن های طیور و گلخانه
4 الی 5 متر
220 ولت تکفاز
70 تا 80 متر سالن قارچ
120 تا 150 متر برای سالن طیور و گلخانه
9 الی 10 متر
220 ولت تکفاز
50 تا 60 متر برای سالن قارچ تا 100 متر برای سالن های طیور و گلخانه
12 الی 13 متر
تکفاز یا سه فاز

کاربردهای رطوبت سازها

طیف وسیع این دستگاه ها برای کاربرد های مختلف وجود دارند. از کاربری های خانگی گرفته تا کارگاه های بزرگ صنعتی و کشاورزی به رطوبت سازها نیاز دارند. امروزه استفاده از این تجهیزات در هتل ها، رستوران ها، ادارات و انواع صنف های شغلی رایج شده است. کمبود رطوبت بر روی رشد و نمو محصولات کشاورزی، کارکرد و طول عمر دستگاه ها و ماشین آلات، سلامت و کیفیت زندگی انسان موثر است. همچنین در مناطق گرم و خشک حفظ رطوبت نسبی مورد نیاز زندگی انسان ها، دام، طیور و سالن های پرورش گیاهی ضرورت دارد. در اینجا به بررسی برخی از رایج ترین کاربردهای این دستگاه ها پرداخته شده است.
رطوبت ساز نیم اسب بخار

سردخانه

استفاده از رطوبت ساز در سردخانه های میوه و گوشت به حفظ تازگی و کیفیت محصولات کمک می کند. برخی میوه ها مانند خرما، انگور و آلو به رطوبت نسبتا بالایی نیاز دارند تا خشک و پژمرده نشوند. علاوه بر آن تامین رطوبت نسبی به حفظ عمر مفید تمام میوه ها می انجامد. می توان سطح اکسیژن و دی اکسیدکربن را در سردخانه کنترل کرد و فرآیند تنفس میوه ها را کنترل کرد. همچنین دستگاه باید به طور خاص برای شرایط سردخانه طراحی شده باشد. مثلا در برابر سرمای شدید مقاوم باشد و به راحتی قابل شستشو و تمیز کردن باشد. بسته به میوه های موجود یا متراژ فضا، نوع رطوبت ساز و تنظیمات دستگاه فرق خواهد کرد.

چاپخانه

در چاپخانه ها برای حفظ بافت کاغذ، فرآیند صحیح چاپ و ذخیره سازی محصولات و پیشگیری از خرابی تجهیزات حفظ رطوبت نسبی ضروری است. کاغذ از الیاف سلولوزی چوب یا برخی گیاهان به دست می آید و ساختار متخلخل دارد؛ بنابراین می تواند رطوبت را به خود جذب کند یا آن را از دست بدهد. تراکم رطوبت روی محصولات سلولوزی منجر به تغییر فرم و ابعاد آن ها می شود. خشکی بیش از حد کاغذ هم فرآیند جذب جوهر را با مشکل مواجه می کند و منجر به چاپ بی کیفیت با وضوح کمتر می شود. رطوبت زیر 30 درصد خطر تخریب کاغذ را افزایش می دهد و بالای 60 درصد هم به رشد کپک و قارچ منجر می شود. بنابراین برای جلوگیری از خسارات وارده، خرید رطوبت ساز مناسب لازم است. دستگاه های التراسونیک برای چاپخانه ها مناسب تر هستند.

سم پاشی

دستگاه رطوبت ساز در سم پاشی به عنوان بخشی از دستگاه سم پاش استفاده می شود. این وسیله با فراهم کردن رطوبت لازم به ذرات سم کمک می کند تا به صورت یکنواخت در منطقه پخش شوند. در این حالت می توان سم ها را بدون ترس از تبخیر به نقاط دورتری از منطقه سم پاشی منتقل کرد. در این روش، سم‌ها به صورت توزیع شده در نقاط دوردست قابل استفاده خواهند بود. همچنین منجر به کاهش هدر رفت سم می شود. با پخش یکنواخت سم ها، عملکرد محصولات کشاورزی هم افزایش می یابد. با افزایش دقت و کارایی در سم پاشی تاثیرات منفی سم پاشی روی منابع آب، خاک و حیات جانداران کاهش می یابد. خرید رطوبت ساز پروانه ای برای سم پاشی توصیه می شود.

سالن پرورش قارچ

بافت و ساختار قارچ به گونه ای است که حدود 90 درصد آن را آب تشکیل می دهد. اگر شرایط رطوبتی و دمایی محصول مناسب نباشد، قارچ به سرعت آب خود را از دست داده و فاسد می شود. رطوبت مورد نیاز قارچ به نوع آن و مرحله رشد محصول بستگی دارد. برای مرتفع کردن نیاز رطوبتی قارچ، وجود دستگاه رطوبت ساز لازم می باشد. مشخصات دستگاه تولید کننده رطوبت باید بر اساس مرحله رشد و متراژ سالن انتخاب شود. رطوبت ساز باید قابلیت کنترل دقیق رطوبت را داشته باشد. رطوبت سازهای نازلی، پروانه ای و التراسونیک می توانند برای سالن قارچ استفاده شوند.

دامداری ها

دمای بالای محیط که دام نتواند تحمل کند، منجر به بالا رفتن سطح استرس و نا آرامی آن ها می شود. در این حالت دام به خوبی تغذیه نمی کند و به مرور زمان در معرض بیماری ها قرار می گیرد. تنش گرمایی دام منجر به افزایش مصرف آب و کاهش میل به تغذیه می شود؛ در نتیجه کیفیت و میزان شیر تولیدی کم می شود. در مورد گاوهای شیری اثرات تنش گرمایی با کاهش وزن دام در ارتباط است. همچنین باروری دام تحت تاثیر تنش گرمایی دچار اختلال می شود. با حرکت دام گرد و غبار در فضا پخش می شود و اگر رطوبت محیط مناسب نباشد، ممکن است مشکلات تنفسی به خصوص برای دام نابالغ به وجود بیاید. با این تفاسیر استفاده از رطوبت ساز صنعتی در دامداری امری ضروری است.

دریافت مشاوره خرید دستگاه رطوبت ساز

قبل از خرید رطوبت ساز با در نظر گرفتن شرایط محیطی از قبیل آب و هوا، متراژ محیط، نوع کاربری و هزینه های مرتبط با نصب و راه اندازی دستگاه گزینه های مختلفی پیش روی خریدار قرار می گیرد و ممکن است او را دچار سردرگمی کند. خرید از مراکز معتبر که کیفیت و اصالت کالا را تضمین می کنند و خدمات پس از فروش ارائه می نمایند، تجربه خریدی مطمعن را فراهم می کند. دریافت مشاوره تخصصی و مشخص نمودن دقیق نیازها امکان خرید بهترین دستگاه تولید کننده رطوبت را فراهم می کند. شرکت مهندسی کشاورزی پارس برزگر آذربایجان با بیش از 15 سال تجربه کاری موفق و برخورداری از رضایت بالای مشتریان در زمینه تامین، فروش و ارائه مشاوره تخصصی در حوزه دستگاه های رطوبت ساز صنعتی آماده خدمت رسانی به خریداران محترم از سراسر کشور می باشد.

سوالات متداول

قیمت رطوبت ساز صنعتی چقدر است؟
قیمت رطوبت ساز بسته به برند، فرآیند عملکرد و مشخصات دستگاه متغیر است بنابراین؛ نمی توان قیمت مشخصی تعیین نمود.
مشخصات بهترین رطوبت ساز صنعتی چیست؟
بهترین رطوبت ساز صنعتی بر اساس شرایط و تعیین دقیق نیازهای کاربر تعیین می شود. اما در حالت کلی انواع التراسونیک کیفیت مه خروجی بیشتری دارند. اما این به معنی بهترین دستگاه منتخب برای هر شرایط و نیازی نمی باشد.
مه پاش صنعتی با رطوبت ساز فرق دارد؟
در اصطلاح تفاوت چندانی بین این دو واژه وجود ندارد. در نگاه دقیق تر، مه پاش محیط را خنک می کند و ردی از قطرات بسیار ریز آب بر جای نمی ماند. رطوبت ساز محیط را مرطوب می کند و این رطوبت بر جای می ماند.